Tuesday, September 23, 2008

TG.MANIS-SERDENG-DARO

lama dah rasanya aku tak mnjejak kai ke tanah serdeng ni..last time kalu tak silap aku,masa dgn iman n isam pegi ambik brg2 iman kat umah sewa dia..dan hari ni tadi aku pegi serdeng ngan bini aku.tu pun bukan saje2 nak pegi..tujuan utama sbenarnya nak pegi daro.kira serdeng ni transit le..jimat masa+jimat kos..so far,tak byk perubahan..cuma projek2 pembinaan spanjang on the way ke serdeng tu ada le ckit prubahan..haaa..lagi satu..keadaan jalan raya dia dah "dinaik taraf"..dulu lubang2 kat atas jalan kurang..tp sekarang smakin btambah..besar2 lak tu.hehehe..
tp bila ingat2 balik,jln ni lah laluan utama iman masa dia jd ckgu kat serdeng dulu..tiap2 subuh n tiap2 lepas maghrib..dgn moto modenas kris aku masa tu lampu dia ibarat hidup segan mati tak mahu..hehehe..
oklah,tu smua crita lama..org kata brg yg lepas jgn dikenang..tp skali skala kalu nak kenang2 balik pun best gak..btul tak?haaaa...ni dia gambar2 yg sempat aku ambik balik dari daro tadi..layannn...
click gambar ni kalu nak tengok lebih jelas..rugi x tgok wey!!




mercu tanda kampung Serdeng..RUSA..Nape?mngkin sbb kat kpg ni byk rusa kot..aku pernah beli daging rusa dr org kpg ni..masak kicap sedap oo...hehehe





perauk bob marley...(padah isam)..hahaha

4 comments:

murari said...

Hi,
These pictures are looking very beautiful. You have a nice blog.

===================================
ashish

goooooood girl said...

Well well well......

iman daud said...

msti ada bepelok ngn abg nyandang kau masa g sia riya dak

erolnukman said...

hahaha...sial!