Saturday, May 8, 2010

Safari Memancing













     Disebalik tirai...SAFARI MEMANCING 2010 TANJUNG MANIS
  1. Gerai2 mejual makanan, minuman, kain2 baju kurung, tudung tumbuh bak cendawan!
  2. Gerai menjual t-shirt & barangan ‘SAYA SAYANG MAK SAYA’ pun ada..(sempena hari ibu kot)Hahahaha…
  3. Ramai jumpa ex-student aku..Semua dah besar panjang.
  4. Pertandingan karaoke & poco2 wajib ada.(mungkin penyebab utama hasil tangkapan kurang sebab ikan tak suka bising2)
  5. Pakaian peserta kraoke ala2 Ramlah Ram tahun 90-an.(Rare habis)
  6. ABC rasa macam air gula semata2! Manis tak ingat..
  7. Keropok lekor liat cam selipar jepun..
  8. Digemparkan dengan kehadiran mayat! Kecoh seketika..Lepas tu orang ramai malas nak layan. Kejadian biasa..Ikan sebilang sekecil tapak tangan lebih menarik perhatian pengunjung…(Sangat rare)
  9. Semua sibuk nak tahu jantina mayat.
  10. Polis ikat mayat takut hanyut dan mengganggu konsentrasi pemancing.Lepas tu duduk minum..Kejadian kembali tenang…
  11. Bau busuk! Tapi budak2 slumber dok makan ais krim, gula kapas, burger dekat dengan kawasan mayat sambil bergurau senda..
  12. Peserta(memancing) yang mabuk pun ramai…Bukan mabuk laut ya! Faham2…
  13. Hasil tangkapan paling banyak = BUNTAL!
  14. Cuaca bertambah panas + bau busuk..
  15. Balik pukul 4.30 petang, air dah surut…Mayat masih kat situ..Kesian!..

19 comments:

ztie said...

laa.. sekda org gago ngn mayat ya ka? terseksa mayat ya.

kiut anak tak aiee... rambut nya kacak.. ehhehe

Hajib said...

wahh.. perkara biasa ka nemu mayat sia? hairan... nang sik di gago org la mayat yaa.. huhu

erolnukman said...

ztie:
yalah..dak polis pun xpat nak molah apa2..just tunggu arahan dr atasan..kiut?hehe...dah bapak nya kiut.hehehehe...TQ

Hajib:
Aok,pkara biasa..Mayat nelayan thai mybe..Dolok lagik lah selalu jumpa mayat..Hampir tiap ari.Serius! Dah kedak NY kat ctok..hehehe

Felicia F. Ramzi said...

ktk tok biar serious? mayat manusia kah mayat ikan di guro2 ktk tok? haih?

ktk pernah rasa lepar jepon liat? hehehee kantoi..

manis yaaa sebab ktk yang manis kali nak? erk? hahahahah.. sik, anak ktk manis.. :)

ktk mpun sik ngail tek?

erolnukman said...

felicia:
-aihhaa...mayat manusia lah ya..ada mayat ikan kedak ya ka?hehe
-pernah..gik kecik lok org tua madah mun beli slepar?kasut baru gigit dolok slepar/kasut ya sbelum nya gigit kaki kita..ngok ada jak teori ya!hehe
-anak & bapak anak ya nang 2 2 manis..kakaka!
-mls nak ngail sbb nang dah tauk kompom ikan dah kenyang mkn bangkei manusia..

am-rie said...

lelah aku skrol atas debah..
ingat cerita debah gambar atas tek..hehe..

mayat ya bukan cobaan o..hehe

AmirFX said...

Astaghfirullah... KEnak sidak sik mok ambik mayat ya mbak kuar dolok... Ish3... Pelik nar juak keja polis sinun... Sikkan biar cemya jak... haha... Pelik tapi benar...

Norris said...

kenak ada mayat sia sikda orang gago hoo?
benar kau tok bro?
sik patut bangkei manausia sia urang agik maintain slumber

erolnukman said...

amrie:
sorry mnyusahkan kau mnyekrol..hehehe! malas nak caption gmbar ya..byk gilak cerita..

amirFX:
yup..nang ya lah kenyataan di New York tok..hehehe! mungkin polis sitok pun masih nunggu arahan dari dak atasan..tahun lepas hampir tiap2 hari jumpa mayat.cayak sik?kenyataan....

norris:
benar lah tok norris..bukan klakar mabok tok.hehehe! dah tbiasa...

Abg.Syuk said...

org ngail pake joran u ngail k kamera... hahaha.. byk oleh "ikan" pok??? skan tok jak... yang panas panas ne???

BB' L@uRa said...

aku pun sama juak ngn dak lain...kagum eh ngga mayat ya!!

bedy said...

bro.. nti ada lg 5 band tee aku akan upload smua size M... JET, ROLLING STONES, MARILYN MANSON, THE MUSIC, BON JOVI, THE CARS...

YG DAH UPLOAD THE CURE(XL) JIMMY EAT WORLD(XL),ZAO(M),MARCY PLAYGROUND(M) DASHBOARD CONFESSIONAL(M), ATREYU(M)... YG LAIN KO DAH TGK KUT... ROGER

Faizal n Fashitah said...

Innalillahh... mayat sapa ndak ka hanyut ya.. kesian eh. 1st time ku nangga kejadian kedak tok..

mat said...

nang dahsyat owh...baruk juak ku dgr mayat dibiar macam ya jak? bukan dak nelayan thailand pun mayat ya kah?

hans said...

wah ada mayat ker?gila cuak

p/s : sorry lama xsinggah...aku xsihat sangat skrg nih

Felicia F. Ramzi said...

kmk ingat ktk guro, orang ya nyelam kah apa kah.. aieh.. kenak kah.. nang sgt2 hairan kmk.. tedah mayat ya... huh..

erolnukman said...

abg syuk:
yalah..aher gilak aku nak mndaftar masuk pntingan ya..last2 ngmbik gmbar jak..hehehe!

BB laura:
kagum?yup..nang kagum...

bedy:
wokey!! roger...

F&F:
dgr laporan daknya mayat nelayan thai...aku sik ku tauk bapa time dah ku naggar kjadian tok.hahaha

mat:
betull...nelayan thai lah mpun nya..

hans:
aku mula2 posting area ni dulu pun cuak bai..
no hal...masing2 mnyibuk..hehehe

felicia:
hehe..lewat juak nyelam bbogel tgh2 org rami ngail..hehehe...

Diloz said...

mayat?
aku ingat orang tgh menyelam carik ikan.

lol

erolnukman said...

Aha! gila mnyelam bogel dtempat awam..hahaha