Monday, July 9, 2012

Rumahku Sorgaku

SET 1
Gambar diambil sekitar bulan Oktober 2009. Saja melawat tapak projek. Melihat perkembangan orang kata. Takda lah terlalu excited masa ni. Cukup2 rasa. Oh ya, masa tu beli dalam 190k. Hutang!!

SET 2
Haaa..yang ini 70% siap. Gambar diambil Oktober 2010. Ya, sangat lambat sampai aku naik bosan nak follow perkembangan dia. Kira tak menepati janji lah ni. Alasan pemaju, ramai pekerja dia buat projek bina rumah sarang burung. Puihhh!..Sampai aku 2 3 kali pergi serang ofis bertekak hentak2 meja. Mintak ganti rugi. Ok,tu gua tipu..

SET 3
Ok. Tarikh gambar ni diambil 21 Disember 2011. Sepatut rumah dah siap awal. Terlewat memandangkan ada sedikit penambahan dalaman. Juga kekangan masa dan kewangan. Bernasib baik juga mempunyai seorang akauntan merangkap bini yg bijak menguruskan keluar masuk wang. Ok, masa ni sangat excited nak tinggal rumah baru walaupun banyak benda lagi yang kurang nak kena isi dalam rumah tu. Tapi, bila fikir2 balik sampai bila2 pun tak akan cukup. Dengan mengambil kira 'guna sahaja apa yang ada' kita orang pun ambik keputusan pindah masuk bulan Mac 2012. Alhamdulillah...

SET 4
Abaikan flyers dalam gambar kat atas. Benda dah lalu..Saja upload kasi sama2 layan. (Gambar makan2 masa OpeningCeremony tu aku takda. Penat baru balik buat wedding job. Tak dan nak ambik gambar) So, sekarang aku anak beranak dah tinggal kat rumah tu. Seronok jugalah bila dah ada rumah sendiri ni. Walau tak sebesar mana pun. Rumah teres dua tengkat jerrr. Dalam pun kosong lagi..Bolehlah tempat berteduh dari hujan dan panas. Ahaks! Raya nanti jemputlah ke rumah ye...

Selamat Hari Raye...

7 comments:

eyeyou said...

cantik rumah..besar n luas..xyah byk furniture la, gitu2 da ok..

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

kacak rumah ktk cikgu....
raya lak mek duak laki mek berjarah sia,k :). full address berik lok...sik sesat kmk duak lak :)

aok eh, sik pa cikgu...sikit2 ngisik n ngias rumah. mek duak laki mek dolok masok rumah baru ngisik benda asas jak lok: kipas, lampu, mesin basuh, dapur gas, ngn tilam bantal jak. rumah org lain gago berhias. mek duak jak gik kosong jak ruang tamu. bila org nanyak kmk apa concept deko rumah, selamba kmk padah concept padang bola sb x da perabot..huhuhuhu...masa warming house kmk duak paling senang sb x perlu gago ngalih perabot. bila dah masuk 3 tahun, baruk mampu ngias sikit2. biar lambat, janji puas hati :)

ztie said...

dapo kacak. ruang tamu kacak. tangga kacak. spoil dibah tanggak. rugi d simen cmya sidak ya mun sik besar gk space. tp wall feature memang kacak. overall rumah ktk kacakkkkkkk biapun gak teres dua tingkat tapi ada rumah.. kmk lom..! jeles mode ON!! hahahaha

erolnukman said...

eyeyou:
hehe..guna widelens sbb tu nampak luas..=)

vivilim:
no19 jalan talipia,sarikei. :)

nyalah...nang gik mupok2 ngisik apa2 nak patut jak dolok buat masa tok.aok,masa mula2 masuk dolok just ada lampu,kipas,peti ais,bantal & tilam jak..slow.Yup! janji puas hati..

ztie:
blur juak sbenarnya nak ngejas dlm rumah ya aih..Hahahaha lalu ON!

Cho Cho said...

wahhh kacak rumah..tahniah..hehe selamat berpuasa!! :)

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

boleh buat set utk shooting filem nih! cantik!
haha =D

Cik Amni said...

cantiknya rumah ktk cikguuuu... jelesss.. mok meli rumah dikpun juak.. mok hias2 rumah.. kecik pun sikpa, asal rumah dikpun. teres 2 tingkat ya besar dah cikgu.. plus 3 orang jak kan.. best aiee...