Sunday, July 11, 2010

Random/Bukan Sesi Mengasah Bakat.



Dalam minggu ni seperti banyak perkara yang berlaku dan dalam banyak2 perkara itu aku dapat belajar banyak hal.Masa ni juga lah aku boleh jumpa perangai manusia yang pada aku selama ini aku tak ambil kisah langsung.Tapi bila dah kena batang hidung sendiri, baru lah nak ambik port..Mula lah nak merungut sana sini.Padahal masalah tu puncanya dari diri sendiri.Susah sangat nak mengaku...Perangai manusia!
Kadang2 terfikir juga, bagaimana perasaan 'si kaki ampu' ni..Bodek sana bodek sini.Buat satu2 kerja semata2 nak ambik hati orang lain....Lepas tu ditambah dengan puji-pujian yang menggunung tinggi.Di belakang pulak cerita lain...Weh,,aku tak boleh.Dan aku pernah cuba buat...Tak menjadi.Rasa macam betul2 bodoh bila diingat2 balik.Buruk! 
Mungkin selepas ini aku kena belajar balik cara2 untuk menjadi kaki bodek/ampu sehingga boleh menjadi seorang yang berjaya dalam hidup.Dan mungkin juga aku rasa bidang ini memerlukan bakat semula jadi dan aku baru nak memupuk bakat itu! Doakan semoga usaha aku ini berjaya..Hahaha..
Bercerita pasal bakat, dalam 2 3 ni aku telah berjumpa seorang lagi manusia berbakat.Berbakat dimata aku laaa...dimata korang aku tak tahu.Bukan dalam bidang yang aku sebut tadi,tapi dalam bidang fotografi.Manusia berbakat yang aku maksudkan Nono Fara. Serius aku suka hasil  gambar2 dia.(Eh,ni bukan aku saja2 puji untuk memupuk 'bakat' itu..Ni betul2 puji..) Kalau nak tengok gambar2 dia klik sini.Aku tahu dia punya banyak koleksi gambar2 yang cun & tak cun .Hehehehe..Tapi gabungan antara dua2 tu yang buat gambar2 dia nampak hebat.(Wahh,nampak bebakat jugak aku ni...Hehehe)..Sekali lagi, ini betul2..bukan cobaannnnn....
.
.
Peace!

12 comments:

AmirFX said...

Wahhh... Kiut anak dirik ehhh... Pandeinya milih baju kaler "Oren".. hahaa... Padahnya Pakcik Van Persie skor 10 untuk netherland mlm tok... ahahaa... Mcmlah miak tauk reti... kikiii...

kal jis (im not carl zeiss) said...

aok kacak2 jak gambar2 ambiknya.. ku mmg nak brcadang nak molah review blogger aka photogrpaher sarawakian sedikit masa kelak insyaAllah.. :)

Willie a.k.a Reptoz said...

Kiut nar juak muka anak u. Kaljis...molah lah. aku setuju. Hahaha

Norris said...

betul..aku pun suka gambar2 nono fara..i discover nya mpun work ddari sarawak bloggers...pergh!! superb eh...giler..
well..sarawakian bijak2 bah ehehe..(perasaan dirik)

Ani Inherown said...

kawan kamekk :DDD
btw, bro kamek nebes nak posting tok :|

Nono Fara said...

Thanks much for the compliments :)

Haaa.. Macam ada bakat mengampu jak. wakaka..

Anyway kmk suka pic 2. muncung2 pun art juak! and may be ada sesetengah urang akan padah.. aih pakenak motong mata (merefer pada gambar).. tapi bagi kmk setail bah. tok la contoh break the rules! tapi bukan main break sebarang sbb kitak mmg dah literate dalam photography and it allows you to blend it into break the rules empun style ;)

color pun kacak!

Krisno said...

Haha..memang kacak gambar-gambar tu..

erolnukman said...

AmirFX:
hehehe....malang,Pakcik Van Persie sikda ngisik gol & natherland kalah...hehehe

kaljis:
yalah...nang kacak.dalam muzik ada mcm2 genre..spt rock,pop,punk,dandut,keroncong dll...dalam fotografi aku sik brapa tauk gilak pasal2 genre2 tok...tp genre gmbar2 nya aku suka.
polah jgn sik polah....ramey yg bbakat tp sik angkat.underground byk...=)

willie:
kiut ngmbik bapak nya..ahahahah!!

norris:
aok..stail gmbar nya best.yup! nang rami yg bbakat BESAR...=P

Ani :
Aok..kawan ktk ya...ada nya madah...
dah tauk tempat posting?

nono fara:
ahaha...yalah.sik sangka ada bakat ngampu...
apa2pun TQ juak...

krisno:
maksud kau gambar aku@ nono fara?hahahaha....mun gmbar aku makseh byk2...mun nono fara...sik mok geng.hahahaha! sikdalah guro jak bro...
dah ada gear baru nampak...50D?=)

yanie said...

nonofara mmg berbakat! me like her photos too! :D

your pics pon cantik2 juge.. like it also! :)

erolnukman said...

TQ yanie....

Abg.Syuk said...

sapa nono fara ya..... nya org kuat chot touch and the gang di KL.... tumpang bangga.... sapa madah org swk x pande ambik gambar.. sapa.. hehehe
emo indah eh... hahahA

hannaH said...

yahh NONO kenak promot dahhh!!! yess nono nang talented!!