Wednesday, July 28, 2010

Terima Kasih Mamat Pro!



Kadang2 ke'bangang'an seseorang itu boleh mengembalikan semangat dan merasakan diri kita jauh lebih baik dari orang lain.Sebab apa aku kata macam tu?

Bila teringat seorang mamat(canon user)ni yang mengaku sudah 3 tahun menceburi bidang fotografi dengan slumber bagitahu aku lens 50mm f1.8 yg aku gunakan ialah lens macro! Cakap besar sial!...
.
.
Aku buat2 bodoh tanya dia pasal kamera Canon model yang mana satu full frame..Tanpa ragu2 beliau jawab 7D! Kepala hotak...Rasa macam nak ludah terus ke muka dia.Aku yang guna nikon ni pun tahu...

p/s: Post ini bukan niat nak membanding2kan mana2 jenama kamera.Cuma nak cerita pasal       mamat 'pro' yg telah memotivasikan aku.
.
.
Kini aku rasa lebih hebat!

15 comments:

Abg.Syuk said...

Hahaha.. Ya baruk eksen nak mampus.... brapa jak umonya pok... mun pro.. pro xkan ngakuk nya pro... ya di panggil pro.
bgs la u dah da semangat g... kacak kacak gamba.. chayok...

Norris said...

aih...gine boleh sampey gia...adoh2...aku sik la berani komen hal 50mm atau FF tok...sebab aku pun lom tau gilak..
tp mamat ya dah terlajak pro kali..
mau nya terlalu byk nangga video di youtube kali..sampey nya sik paham...3 tahun dah pro ka?..3 taun mun kamera mala dalam kotak jak seni jalan ka? hmmmm..magic2...
boh nganuk nya pok..."bait"nya ya..ahahahaha

AmirFX said...

Cuba nangga kakinya.. Pijak tanah sik? Lain macam jak pro ya... haha...

Hajib said...

kenak la sik ludah trus tek.. pasya amik gamba aek lior menempek rah muka nya... hehehehe

Nono Fara said...

Hahhahahahaha... :D lawak kitak erol. bagus la sbb anda sudah bersemangat...

ps. kmk sik tauk beza full frame dgn bukan full frame camera aieeee serious! :P

fLoRanCe said...

yahh2~~ loba hoo...huhuhuu...
xhal2 confident jak ktk...;p

Beautiful Stranger said...

even mek siktauk apa yg ktk padah pasal camera ya..tp mek tauk laki ya nang loba thp cipan..rasa bgs..kenak sik ludah jak muka nya..hahha

erolnukman said...

abg syuk:
sikda juak aku nanyak umurnya pok...tp lebih kurang juak rasanya.bak padah nya mpun dak pro banyak makey canon..hahahaha!

norris:
yalah..malas aku nak nganok nya lebih2...cukup lah sekadar di pinggiran ajak.hahaha!! layan makey 5omm pok..

amirFX:
yahhh..sik sempat nak nangga kaki nya...tp bila d tangga dari celah kakang cam manusia biasa jak..hitam manis.hahahahaha!!
aku ada gmbarnya...curi2 ku ngambik...hehehe

hajib:
sik brani ku mludah nya..takut d ludah nya balit...mulut org jenis2 camya mudah maok dasyat bau nya..hahahaha

nono fara:
sik tauk kmk nak explain...tp kmk faham juak lah ckit2...nak kmk faham bnr2 bezanya,kamera fullframe lebih mahal dari sik fullframe..=)

florance:
aok..nang loba....geram juak sa nyawa bila dgr nya nyidir 'kamera nikon takkan takut hujan'...Sial sik?Eeee...

erolnukman said...

beatiful S:
yalah...bnr padah ktk ya...bencik mek nanggar nya ya loba gilak..hahahaha!
legit gak kau klkar keling ng kan..hahahaha.....

Beautiful Stranger said...

mesti kan rasa ingga tahap cipan mai? hahaha

Ani Inherown said...

nang ada org gia bro. molah mek moha juak kadang2. tambah gik mek ompuan nang dipandang sebelah mata lah capability kamek. sekpalah biar kita pun gambar bukak mata sidak ok?

Krisno said...

Kah kah kah..mau ketawa aku baca..kelakar betul..

Rahsia Biasiswa said...

Salam tuan blog, saya nak mintak izin nk promote brg sket blh tak? Kenal tak sesiapa yang nak sambung belajar? Sama ada lepasan spm, ataupun diploma, nak buat degree, ataupun master.. biasanya mereka tunggu biasiswa jpa atau mara, kalau tak dapat biasiswa, mintak pinjaman pelajaran, ptptn dsb.. tetapi sebenarnya banyak lagi biasiswa yang mereka boleh mintak, cuma diorang tak tahu.. kalau masih belajar, dah dpt ptptn pun masih boleh apply biasiswa.. Sdr Anwar Yassin telah bersusah payah menghimpunkan himpunan lebih 40 biasiswa yang boleh dimiliki di Malaysia, dgn harapan lebih ramai orang dapat masuk universiti, terutama dari kawasan luar bandar. Untuk maklumat lanjut, boleh layari blog saya rahsiabiasiswa.blogspot.com.. Harap dapat sebarkan.. Terima kasih, maaf kalau mengganggu..

kal jis (im not carl zeiss) said...

Yohhh 7D FF? kekekeke.. Mun gia sony a100 FF juak kekekeke.. Nang sah sot miak ya.. hahaha...

harith said...

saja ku mok share, x tauk lah mun kau dah tauk org tok

rames.blogspot.com

aku xda dslr gik..agik berhutang ptptn haha...keep it up!