Thursday, March 1, 2012

Aku Dah Pencen Main Kamera

Pencen?Mana ada. Minat mana ada pencen-pencen. Aku masih lagi layan fotografi. Cuma sekarang jarang dah usung DSLR ke hulu ke hilir. Ada tapi jarang sangat. Penat kot? Alaa..dengan kamera phone pun kau boleh layan hobi apa?! Lagi mudah nak capture benda-benda menarik sekeliling kau. Kau edit sikit gambar tu bagi lawa. Bubuh watermark kat hujung gambar 'Jejaka Photography'(sebagai contoh), lepas tu upload lah kat mana-mana. Mintaklah kawan-kawan komen dan like. Hehehe...Simple kan?
Cuma jangan pulak kau nak samakan kualiti gambar dia dengan DSLR. Memang taklah..Sekurang-kurang dengan kemudahan yang kau ada sekarang, kau masih boleh meneruskan minat/hobi ni. Abaikan segala cerita(racun) model2 kamera baru tu semua. Boleh meruntuh semangat semua tu. =)

Ok2, macam gambar kat atas tu pun aku shoot guna kamera phone. Amacam? Cun kan? Itu je yang aku nak cerita sebenarnya.Kahkahkahkah..

p/s:
Siapa ada contact mana2 model sila pm aku. Nak try shoot model lepas ni. Guna kamera phone ok. Rileks la..'Movie' pun banyak yang shoot guna kamera phone dah sekarang. Hehehe...

13 comments:

Nono Fara said...

Oh sangat setuju. Kelak nampak 'murah'. Sebab sekarang dah trend. Kamek pun suka pakey handphone. :D walaupun cak cak pong jak .. bkan ipong

AmirFX said...

Padang Golf?

labulabi said...

aku pun sama pok.jarang mbak kamera.kecuali aku ada misi ajak bok kamera ya kuar.misi!! lom tauk gik.hehehe.

ztie said...

Eeee apa kata ktk duak merik kemre ya ngn kmk jak

ztie said...

Eeee apa kata ktk duak merik kemre ya ngn kmk jak

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

ni dok senyum lama dah ni..bila nak snap ni? ahaha

Jue said...

pix ya mcm pix vintage
kck hor!
aku pun dah pencen mbak dslr
lelah oi
henpon ada hehe
err sikda no contact model haha

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

cikgu, kmk pun dah lamak sik mikul dslr mek...duduk diam2 kamera dalam peti...skrg kmk ambik gmbr makei hp jak..masak sekarang pun dh jarang tangkap gmbr...malas nak hias segala bagai kakya mikul dslr..gago gilak skrg...ya blog masakan alu jadi rojak gik...alu skrg byk crita pasal perjalanan study gik ujong2 nya...ngeehihihihi =0)

am-rie said...

yeahaaa..
mun pencen ada bebayar bulan2 tek boleh dirik pencen pok...mun sik terus ajak memegang dslr ya...ekekeke..

ciK LyndaWawa said...

mun kepak berik ngan kmk gik dslr ya..hehehe

Khairul Antasha said...

mun kepak, kelak kmk mbak dslr ktk ya..haha..mena ya,nektok pkey fon jak.touch up jak mana mana..tadaaa! alu terhasillah gmbr yg kacak..yerrrrr

erolnukman said...

ohh...lambat aku balas komen ktkorg semua.maaf banyak2 k...

bak padah labu labi,mun ada misi2 tertentu jak aku mbak DSLR kinek tok.langsung sik terpikir nak jual kamera ya,apatah lagik nak d berik ng org..hehehe!

Hanie Dew said...

cantek aja gambar shoot guna apa pun. yang penting talent tu talent. dan seiring dengan skill.

henpon skrg kan dah canggih.shoot pix pun clear apa.

no contact model? err..yellow pages. hahaha