Monday, January 12, 2009

Xpax Concert

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.Kita lupakan sekejap tentang isu pencerobohan atau kekejaman Israel terhadap umat Islam di Palestin.Marah?Sedih?Geram?Memang..memang itulah perasaan setiap kali membaca mahupun mendengar berita terkini tentang perkembangan umat Islam kita di sana.Namun apa yang mampu kita sama-sama lakukan?Berdoa..Berdoa meminta supaya Allah sentiasa memberi perlindungan dan harapan kepada mereka.Amin...
Berbalik kepada tajuk entri, Xpax Concert..ditaja oleh Celcom,bertarikh 13 Dis 2008 dan bertempat di perkarangan tempat letak kereta(atas bumbung) BB Plaza,berlangsungnya konsert yg membarisi beberapa buah band yang agak hebat2 belaka.Aku dan Ikhwan tiba awal..Masa tu kelihatan kelibat ahli2 White Shoes & The Couples Company sedang melakukan sound check dan terus mendendangkan sebuah lagu.Layan...cuma sound agak menghampakan..

White Shoes & The Couples Company yg santai...

Selepas je White Shoes&The Couples Co,Bunkface mengambil alih pentas.Tanpa mengambil masa lama utk soundcheck,mereka terus beraksi dgn lagu2 mereka.Crowd mula menggila beb!Ramai yg sing along terutama lagu Situasi..hehehe!

Lupalah nama band ni..huhuhu..Ska! Best...

Minumlah tongkat Ali....Air free ni...hehehe..



One Buck Short..Masa ni ktorng terpaksa berasak2 nak pegi kat depan stage..hehehe..Crowd liar!


Tampered Mental...Memang dasyat le minah ni..Nyanyi sambil menampar, mengetuk, memulas, dan bmcm2 lagi dgn bass nya..Di tambah dgn solo berapi dr gitaris.Gila babi dasyat!

Kenal mamat ni?hehehe...tgok 8tv mlm ahad pkl 10mlm..Seven....dgn jazz mereka..

Laila's Lounge..ramai jugak yg agak kecewa malam tu termasuk aku sbb vokalis mereka tak sempat nak dtg.Terperangkap ngan jem! Aduh....Nasib baik gitaris menjadi hero dan sekaligus mengambil alih tempat vokalis meskipun tak hafal lirik..hehehe!!

Bittersweet...membuat malam itu menjadi huru hara..hahaha!




White Shoes&The Couples Co beraksi pada sbelah mlm..Dgn semua ahli berpakaian zaman 60an..hehehe!! Secara peribadi, band pilihan aku pada mlm itu..hehehe..best wooo...


Enjit-enjit.....Butterfingers tanpa kehadiran Loque namun tetap yiiihaaaaaaa!!!


Band terakhir mlm tu...The Sigit! ACDC...yeahhh!!

3 comments:

Zatil said...

Pa nama kopi jantan dipromot tak orang ya? Lak kamek ngoder 5 kret k raya keh! Sak betenaga kit dak urang nak bejalan raya...sik lemah lintuk jak upa.

erolnukman said...

hahaha...sik tauk..air free promot cdaknya masa konsert ya..dah free ambik jak lah wpun langsung sik nyaman..hahaha

zee said...

whiteshoes nang rox!
lagu cdak layan bha