Monday, September 19, 2011

Jom! Layan Roti Bakar

Suka makan roti bakar? Haaa..hari ini aku nak kasi tau pasal satu kedai kopi ni. Dia punya roti bakar. Memang terbaekkk! Tak percaya, korang datang Sarikei, carik satu kedai kopi nama Aik Seng. Kedai yang sangat klasik.

Sebenarnya roti dia bukan ada apa pun. Roti dia bagi bakar calit sikit mentega kacang, Planta, kaya. Simple! Aku pernah try buat kat rumah. Lain..Rasa dia lain. Tak sama yang Aik Seng punya. Orang kata roti tu sedap sebab dia bakar roti tu guna cara lama. Guna kayu sebagai bahan bakar. Itu orang kata laa..Tak ada pulak aku sampai pergi dapur check dia bakar guna apa.Hehehe...

Cakap banyak tak guna. Kalau berkesempatan, apakata korang datang try sendiri.Rasa..Memang sedap. Bagi yang tak suka makan roti tu, aku tak berani pulak nak jamin bagi korang jadi suka. Terpulang..Rasa juga subjektif (kot).

Bini gua tak suka roti, tapi slumber bedal 3 bijik itu hari..
Pelahap sungguh!
Hahaha...

19 comments:

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

eh kalau tgk mcm ni yg tak suka memang jadik suka..hehe..
dapnyaaa..! bila nak bawak org utara makan area sana ni..kihkihkih

AmirFX said...

Lamak sik makan roti bakar dan lamak juak dah aku sik pergi ke Sarikei... haha...

Ani Inherown said...

kedey favorite dari kecik sampey besar. sik kira roti nya kah mee nya ka... fav kamek LOW MEE!!! adooh mun balit sarikei sik miss madat disitok bro!!

Amni said...

boleh kitak ganti Qi(gerek Yuna) utk rancangan Jalan-jalan Cari Makan... =D

Khairul Antasha said...

mun sik silap ada nangga kedei tok dlm Warung Kita ya..hehehe...

JJCM versi SO7..erkkkkk... :p

wawa said...

cnie kedey ya owh?...kmk pernah cari kedei ya tp sik jumpa (ditambah gik belum familiar gilak jln di sarikei ya)..kedey tok pernah kuar kat tv rancangan mkn2..sik ingat rancangan apa..

Jue said...

ku pnah g sarikei skali jak aih
arah ney kdai ya hor..dkt ngan plabuhan ya ka sik? mok juak cuba sbb aku antu roti bakar!!hahaha
tang nyaman jak upa!!!drooling mode hahaha

labulabi said...

lamak dah sik masok ckei eh.hehe.camne ndak upanya kinek tok owh.

mat said...

aku tgk tajuk entry tok, dah terbayang kedey Aik Seng...nang nyaman & simple...selalu juak makan ctok..sapa2 ktk org ada singgah ke Sarikei, jgn lupak try makan kat kedey tok.

ciK LyndaWawa said...

sarikei ya kah?huhuhu...
aie..sekali jak kmk g sarikei aie...

erolnukman said...

syafawani:
hehehe...kena p bawak org belah sini makan erea utara dulu.pekena apa2 yg patut kat belah2 utara tu..pasai makanan2 org utara lagi macam2.=)

amirFX:
bah..mun dah 2 2 ya lamak,apa g?pecut laa ke sarikei.hehehe

ani:
aok,nang dr kecik dah kedei ya koh..yup!mee nya pun nyaman...hehehe.
ciss! ayat main padat2..nang gila madat juak lah tok.hehehe

amni:
oo..mun nyuruh kmk ganti Qi jd gerek yuna,insyaAllah kmk maok..hahaha

KA:
Aok,dlm Warung Kita lah..tp kmk xnanggar laa.hehehe.

cehhh!!!

wawa:
rancangan Warung Kita..=)
kedey ya belah area balai polis..sik jauh dr wharf ekspress.try lah test singgah..tp jgn ptg gilak sbb sidak nak tutup ptg.duit dah byk masyukk petang tutup terusssss..hehehehe

jue:
aok..area pelabuhan.
wahh..nya tok dasyat gik..lalu antu.ish2,,berapa igek ndak roti dimakan nya tok sekali madat..hehehehe


labulabi:
masih seperti duluuu.....hehehehe

mat:
yeahh..ada sorang gik madah makanan sia nyaman.hehehe..sbb tok mat pun pernah melahapp di kedai ituuu...=)

lyndawawa:
aok dara...sarikei lah ya.hehehe...sekali jak?pastok tambah lah jadi 2 kali.hehehe...tp rasa cam sik berbaloi juak nak pergi jauh2 smata2 nak makan roti.tempat lain cam sik brapa menarik gilak..apa gik menarik sarikei oo?....

Nurarnida Sabrina said...

sarikei tuh kt mn????

erolnukman said...

Nurarnida sabrina:
Lupa nk bgitau...sarikei sarawak.sorry...:)

ciK LyndaWawa said...

nenas besar..tedah lok.....kmk jarang pegi mena org eh.huhu

wawa said...

mun area sia tauk la kmk..insyaAllah mun turun sarikei lak cari...tq..

Hanie_Dew said...

wah photographer terrer, kedai mamak pun namapak cam restoren.

aku bukan penggemar roti.

**kitorang sendiri pun xtau iras part mana. hahahaha

Jue said...

yah kelak bcarik. sbb dolok time pg sia..byk kedei tutup ba erol. jd ku lepak area plabuhan jak. sik brani juak mok kayo2 jauh. risau kenak colik! yerrrrrrrrrrrrrrrr haha

nang antu..skali pa dipadat ah..nang slagi bole koh!hahaha

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

kmk suka roti bakar! =0).

a-roll rezuan said...

an sawak kedai ih bh????gaya mai pnah duding mak...