Thursday, February 2, 2012

LOVE

Oh ya! Ini bukan post pasal bulan kasih sayang cinta kejadah semua tu. Saja nak post pasal teknik photoshop yang baru aku belajar. Ini namanya teknik....err..teknik....ermmm.Ok,abaikan. Nak tahu lebih lanjut boleh tanya sama Cik Lina. Dia tahu teknik ni nama apa. Terima kasih Cik Lina sebab sudi ajar aku malam tu. Manusia berdarah seni macam aku ni tak susah sangat nak pickup belajar benda-benda ni semua.(padahal..) Semudah ABC orang kata. Bukan aku kata ok. Kehkehkeh..

Untuk karya pertama ini aku ambil masa dekat dua hari juga untuk siapkan. Pening juga memikirkan idea dan konsep sebenarnya. Pada asalnya aku sudah pun memilih bentuk-bentuk mudah seperti kereta kebal, senapang,orang berbasikal,budak main layang-layang di padang dan macam-macam bentuk lagi termasuk beruang panda jantan. Namun last2 aku pilih bentuk hati a.k.a LOVE. Lebih susah lebih mencabar. Huh! Gelak apasal?

Apa2pun terima kasih sekali lagi Cik Lina. Ada teknik-teknik yg lebih advance tu, kongsi-konsi lah. Buat tutorial ke apa ke. Maklumlah aku ni dulu dah nak masuk UiTM ambik kos art&design, mak ayah pulak tak bagi. Susah nak dapat kerja kerajaan katanya. =)
.
.
Nukilan hati - Erolnukman
=D

16 comments:

AmirFX said...

Love is in the air... Pakei potosop juak ka?

TEH DAN KOPI said...

ni dia cik lina menjawab..chewahhhh waoaaaaww awesome...nice2...LOVE is like a love...eark..by the way...kipidup cikgu..lom da idea nak molah Tuto..but someday i'll..hehe thanks...for the thank.haha

wawa said...

kacak eh...boleh ajarkan kmk juak ka cik Lina..

erolnukman said...

amirFX:
aok.potosop...

cik lina:
yg sbenarnya sigek LOVE ya ajak dah serabut nak molah.hehe..
makseh!

wawa:
makseh..pegi terus jak kat blog nya wawa.hehehe

SEN said...

mayoh amat leb nyak wai..

Lady Shana Sweet said...

lop lop lop! ahaha

Jue said...

wah stail juak..i like!! baru 2 hari dpt result camya..pas tok..sehari kali dpt result lg gempak u!

oit!nemu jaku iban duhal!!

Khairul Antasha said...

cikgu erol, ktk masih simpan kah buku Cinta di dalam gelas - Andrea Hirata ya? jual dgn kmk boleh sik? plz..

erolnukman said...

sen:
mayuhhh...anang kira dik.hahaha

jue:
yahh..blum sminggu gik nak?hahaha..
auk,nemu ku jaku iban...mimit2..hehe

KA:
huh?jual?sikkan kat MPH sikda?

TEH DAN KOPI said...

hahaha boleh jak ya cikgu erol ....keep trying... to WAWA : boleh2 sik da masalah..hahaha :)

Khairul Antasha said...

sikda pun kat sitok. xmok jual kah? pinjamkan..kelak kmk hntr balit..boleh sik? *narit2 kaki seluar ktk..* :p

wawa said...

erol mohon izin utk share pic ya...nice..

Yumida said...

ingat tek tengah di landa love....

Rtp Farra Arisha said...

so very nice one :) love is precious...

erolnukman said...

cik lina:
=) TQ...

KA:
tedah2...cian nya.hehehehe..

wawa:
ok..sikpa.pakey jak..=)

yusmida:
hari2 i d landa love..hehehe

farra:
tq farra!

ciK LyndaWawa said...

kacak juak gia eh..mok juak belajar..kreatep nya eh...