Monday, September 20, 2010

50 Pertemuan Pertama

DSC_0276Petang semalam layan 50first Date dalam bahasa melayu..hehehe! Saje nak bagi geli2 telinga dengar Drew Barrymore cakap melayu.
Teringat lebih kurang 6 tahun lepas tengok movie ni sambil kepala dok layan deejavo yang sangat teruk sepanjang hidup aku.Serius! Deejavoo yang begitu panjang.Sampai rasa takut untuk melalui detik2 seterusnya..Sebab aku tahu mimpi2 aku tak selalunya indah.
.
.
Korang pernah mengalami deejavoo?

19 comments:

AmirFX said...

Dejavooo ya secara kebetulan jak bro.. Kadang2 benda ya just dalam minda jak...

hani apandi said...

pernah kot,haha..
lam mimpi jak..:p

ChiLaBaey's Spot said...

Dejavooo tak pernah bro, tapi Dejamoss selalu... hehehehe.... Secara kebetulan selalunye tu.... :)

erolnukman said...

Amir:
yaka?mungkin juak kali oo...

hani:
mimpi lam mimpi..hehehe

chilabaey's:
banyak lah dejamoss...hahahaha

Abg.Syuk said...

hoho...
no komen..
anyway nice pic

Ivy Metaga said...

rasanya kmk blom gik tgk mve ya koh hehhe...harus tgk ooo..

labulabi said...

gambar best bro.aku minat gila gambar macam tok.tenang jak rasa nangga.

Norris said...

sik pernah la...sikmau ku rasa benda ya...ehehehe..takut ku..

gambar ya kacak gilak..ish!..ahahaha..tergoda aku

Faizal n Fashitah said...

Atau...adakah kemunkinan kita sedang berada dalam Matrix? (Ku mejin jadi neo lok..yerRRrr..)

fLo said...

best cita 50 1st date ya hooo...gney ka bunyi dlm BM..lekik2 jak la tetak...mek kdg tuka odio astro dlm BM kedak apa jak bunyi..mantak lalu..hahaha...

kmk salu jak asa dejavoo ya koh...hahaha..adakah otak mek mereng..kekke..p nang salu jak asa bnda ya...huhuhu...

Ninie Nordin said...

kacakk gambaa ya koohh. :D

Amni said...
This comment has been removed by the author.
Amni said...
This comment has been removed by the author.
Amni said...

kmk sik ingat. pernah baca atau ustza mek padah.. dejavoo ya adalah apa tentang perjalanan hidup kita dari kita lahir sampe mati yang dah ditayangkan kepada kita sebelum roh ditiupkan kat dalam rahim mak kita..

lepas kita tangga ya dalam alam roh, soalan ditanyak ngan kita sama ada kita mok sik idup kat muka bumi.. ada yang sik sanggup sebab ya ada yang baby lahir terus ninggal, ada yang belum lamak terus ninggal..

dan kita yang masih idup tok adalah manusia tweja yang mok cerik perih idup tok.. hehe...

sik semua la yang kita boleh ingat apa yang ditayangkan ngan kita kat alam roh ya.. sikit2 jak.. kmk salu terasa yang benda-benda yang jadi kat dalam idup kmk tok pernah mek polah..

ustaz mek penah padah juak, sikda kebetolan dalam idup tok.. semua dah terancang rapi untuk kita.. kita cuma boleh ubah dengan berdoa dan berusaha untuk mengubahnya..

walla.. bukan ceramah hari ini.. kongsi2.. soalan menarik. gambar sik dapat ditangga seperti selalu.. heee..

erolnukman said...

abg syuk:
sik pernah kenak?hehehe...anyway TQ..

ivy:
harus tengok movie ya...wpun kmk xminat layan movie jenis kedak tok,tp cerita 50firstDate tok tersangatlah best..sik tauk brapa kali dah nanggar..hehehe

labulabi:
tp masa aku ambik gmbar tok sik brapa nak tenang gilak rasa..byk nyamuk..hahaha

norris:
hehe..wpun kita tauk bnda tok cuma kbetulan,tp tetap juak ada rasa takut ya..takut kebetulan ya bterusan.hehe.anyway TQ!

F&F:
hahaha..komen nya tok kadang2,eh bukan kadang2..nang slalunya d luar jangkaan..lalu bukak cerita MATRIX.nampak gilak otak ligat bpusin..hahaha

flo:
aok nang best..xpat mejin mcm situasi org lupak kedak dlm cerita.ingat sehari jak...layan batman dalam bahasa melayu pun best siot!hahaha

ninie:
makseh ninie...=)

amni:
wahhh...menarik...panjang lebar.baruk kmk tauk juak koh..mungkin juak lah benar..tp word yg paling kmk suka "dan kita yang masih idup tok adalah manusia tweja yang mok cerik perih idup tok" hahaha....apa2pun makseh sbb merik info pasal tok..boleh d terima...=)

kaljis aka onggon said...

Erol, ku reya nangga mr bean holidays kah apa dlm bahsa melayu lekak lekik jak ku tetak sorang.. sora kedak otromen pun ada, doraemon pun ada kekeke...

erolnukman said...

kaljis@onggon:
aok..ada juak ku nanggar mr.bean holiday dlm bahasa melayu ari ya..hehe.lalu tpikir ku,sapa ndak mpun sora ya..hahaha

Khairul Antasha said...

haha..kedak nangga cita katun jak bila d melayukan..erkkk....

selamat hari raya utk ktk & family..

kurt @syamaizar said...

debentet indah word verification ku..hahah..

deejavoo honestly aku xphm lak konsep ya owh..mls mok crik mksud wak..hehe..

tp hal2 nok brulang penah ku mrasa..means, ada suatu ketika, kta prasan, pkra yg trjd aritok, dh brlaku dlok marek..sik tauk la dlm umo brapa ka, tp yg pastinya, mmg sama jak..dpt molah ramalan n hipotesis gik apa yg akan trjad..ya pd dunia aku la..

pa deejavoo oo?