Tuesday, March 8, 2011

Belog Aku

Aku jarang jawab tag. Tapi tag dari Encik LabuLabi ni, aku tengok soalan dia best jugak. Lagipun aku memang nak bercerita sedikit pasal blog ni. Bila dah ada soalan2 macam ni, mudah sikit kerja aku…
1. Tahun bila mula berblogging?
Jun 2008. Masa tu masih bersama iBook G4 + Deconnexion free wifi. Coverage cuma sampai di bahagian dapur rumah. Itu pun cukup2 makan. Maknanya masa tu aku salah seorang lelaki yang rajin ke dapur. Hahaha..

2. Dari siapa kenal blog?
Tak berapa nak ingat. Yang aku ingat masa tu aku rajin bukak blog ini. Fad Manaf punya blog. Admire dengan gambar2 yang dia ambik. Sedikit sebanyak turut terikut2 dengan dia punya stail. Dan lagi satu blog ini..Penampar Terbang. Cara penulisan dia aku suka. Cerita macam2..Sekarang tak tahu kemana Dani menghilang. Blog dia pun lama dah tak ada. Mungkin dari situ kot aku kenal blog..Lambat kan?

3. Siapa anda hasut untuk menjadi blogger juga?
Tak pernah menghasut sesiapa. Tak kira nak suruh baca blog aku atau sekali gus untuk menjadi blogger. Jawapan saya ‘tidak ada’.

4. Blog anda sebenarnya?
Masih lagi blog bergambar. Cerita sikit2 pasal life aku, sekeliling aku, famili, kawan2, travel sana sini.. Tapi sekarang ni aku tengok skop dia lagi luas. Macam2..selain dari tempat untuk mencarut. Sampingan.

5. Blog yang anda suka baca jenis yang?
Semua aku layan. Kadang2 benda ni pun ikut mood sebenarnya. Blog gossip2 artis pun aku baca. Hahaha..Ada baca cerita terbaru pasal Lisa Surihani? =P

6. Siapa banyak ajar tentang blog?
Tanya kawan2 blogger. Selebihnya try & error..Jujur aku tak pandai nak ubah2 template seperti blog korang. Nak edit html apa bagai semua tu..Leceh. Aku rasa kejayaan yang paling besar aku pernah buat untuk blog ni, aku berjaya bubuh gambar kat header tu. Comel bukan?hahaha…

7. Sejarah Domain name anda? Dan sebab?
Pada asalnya aku taruk nama blog ni EROLENSA..Yelah baru nampak cam fotografi sikit kan?Hehehe.. Aku perasan sekarang ni pun,siapa2 yang dah lama follow blog ni, diaorang masih letak link nama EROLENSA. Ok, tak kesah..Orang yang sama.
EROLENSA..Bunyi macam sedikit poyo. Bila dah macam tu, aku tukar nama jadi EROLNUKMAN. Nukman tu sebenarnya aku ambik dari nama belakang anak aku HarizNukman. Kasi gabung jadilah Erolnukman..Baru nampak hemsem..=)

8. Apa yang anda tak suka pasal blog?
Setakat ini tak ada. Kejap2..bagi masa aku fikir..Tak ada kot. Next!

9. Apa yang anda harapkan dari blogging?
Tak mengharapkan apa2 pun sebenarnya. Siapa2 yang nak singgah, baca, komen, terpulang..Blog sekadar suka2. Bukan ada apa pun. Cuma rasa seronok jugalah bila ada kawan2 baru. Walau tak ada seorang pun yang pernah aku jumpa secara live!

10. Anda Berbloging kerana?
Suka-suka…Berkongsi gambar, cerita, ilmu, perasaan..Cewahh!. Lagi satu aku suka baca balik entri aku yang lepas2..Lihat hasil2 fotografi aku. Mana tahu anak cucu aku pun baca blog aku ni sepuluh dua puluh tiga puluh tahun akan datang. Masa tu nanti baru dia orang tahu betapa bajet coolnya atuk diaorang ni dulu..Hahaha

Tag kawan.
Siapa yang tengah ketandusan idea nak update tu, layan siot jawab tag ni..

21 comments:

ztie said...

hhhahaha tetak mek baca... bajet kool lah atok nya tk dlk .. ekekeke

labulabi said...

hehe.senyum sorang2 aku macanya pok.

AmirFX said...

Ingt nak anak cucuk kelak ka atuknya cool.. haha..

Globalized Dayung said...

baca ja trus ku tetak....auks blog nang best lebih2 gi mun dapad polah geng2 & network koh

mat said...

mun org sedey boleh baca lagik crita tok k ambik mood nya balit..hehehehe

fLo said...

teetttt!!! pdh x bc belog gosip artis...tp mok tauk update psl lisa surihani sure la bc juak nk...hahahahah

d_tieah said...

Lamak dah berblog owh.. Samalah tahun 2008, tapi kmk bulan april.. Tapi kan, dolok kmk x tauk camney so delete lah blog ya.. Then, tahun lepas bok start aktif balit..



Entry Terbaru : Rahsia Tentang Tidur Yang Perlu Anda Tahu

erolnukman said...

ztie:
hehehe...konon2 nya tek...

labulabi:
=) serius ya pok..

amir:
ya baruk part cool...lom part lain gik.=)

globalized dayung:
yalah...mun nak ekot kmk tok xda byk kawan ney pun sbenarnya..=)

mat:
kenak mat?ko sedih kah?hehehehe

flo:
hahaha...kadang2 jak ya.

d_tieah:
aok..lambat juak lah rasanya.baru tauk ng blog juak masa ya..

Amni said...

ahahahah... tetak mek maca komen zatie...

kamek ingat nama kitak mena erolnukman... macam sesuai.. hehehe....

apa cerita lisa surihani? kamek minat nya aiee... =P


p/s: bah, mena nak lepak sama? bila kitak balit kuching? mirulbalit ahad kelak.. 13 mac.. petang la... jum lepak.. hee

erolnukman said...

amni:
hahaha..xtauklah...tulis kmk ajak pasal lisa surihani ya.dah nya paling popular kinek tok..hehehe
p/s: eh,kmk xbalit kch la..tp cuti tok nang plan nak pegi..ahad?oo..masih shoot wedding masa ya..huhuhu

Norris said...

best juak main tag2 tok..ahahaha...mun sikda tag tok nng sik pjg la kakar lam blog..aahhaha...

best best

Nono Fara said...

I think erolnukman lebih rock dari erol lensa :D hehe

erolnukman said...

Norris:
Hehehe..nyalah.kadang2 layan..

Nono:
Hahaha...maybe....Cuma mungkin kurang sikit dari Hairulhaswandi.. :D

e. indah said...

gambar cun ...klasik ...fmily kamu ker?

erolnukman said...

e:
yup! anak bini...:)

Jue said...

wah kck pic2
consider entry terpanjang ku penah bc this month? hahaha
best la cucunya nanga atuk ada blog eh
kck pic eh
hihi

psst: pa gosip psl lisa surihani..aku minat ngan nya..nya minat aku juak yerrr hahaha

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

tergisin-gisin kmk maca entri tuk eh..
ada masa, maok kmk molah tag tuk juak..hehehehe

FaRiZa said...

hahahahahaha...

aok atuk, kitak nang cool...

hehehehehehehe.

am-rie said...

teruskan ber blog..
baru bleh jadi atuk cool..haha..

MASZ said...

adoi,lmk gik nak tggu 20-3- thn ya.ehehe.

Faizal n Fashitah said...

Lamak ku sik main tag eh. Lak laa ku mok coba juak hehehe..