Thursday, March 24, 2011

Itu Budak Sudah Tiga Tahun..

Dulu masa aku kecik, teringin sangat nak main Play-Doh. Lebih2 lagi iklan permainan tu selalu keluar kat TV. Tapi masa tu bapak aku cuma mampu belikan sekotak sorang plastisin untuk aku & adik. Kami bantai main plastisin tu sampai melekit satu rumah..Buat macam2 bentuk. Paling top, bentuk karipap!
*
*
*
*
Hari ni adalah ulang tahun hari lahir Hariz yang ke tiga. Masa di kuching hari tu, aku dan bini pening tak tahu nak beli hadiah apa untuk Hariz. Pilih punya pilih last2 beli satu set Play-Doh. Bungkus cantik2..

Tadi siang aku antara yang paling teruja tunggu Hariz bukak hadiah. Aku nak balas dendam. Aku nak main Play-Doh puas2..Dalam sejarah, pada usia 3 tahun Hariz, ini kali pertama aku sentuh & main Play-Doh...Sekali lagi bentuk karipap antara yang paling top!!!

Selamat Hari Jadi Hariz Nukman!

20 comments:

e. indah said...

ur boy kan? comel lah dia ne ...

♥ solehah ♥ said...

tedahh..ko pun mey penah plik play-doh du gak..haha..jemanak sabey pelik tanak liseng sungai makh..hehe

tuan empunya robok said...

playdoh? haha. best gler. and and! hariz cute :)

ztie said...

lamak sik main benda ya.. tedah.. bapak nya sebenarnya bergagan nak main nak. hehehe

AmirFX said...

Selamat Hari Lahir ngn Hariz... Bapaknya nyangkung sama duhal hadiah ya.. haha...

ChiLaBaey's Spot said...

Selamat harijadi buat Hariz... Tapikan saya rasa bapaknye yang main lebih ni... Hehehehehe... :)

fLo said...

happy bday to harriz!! be a good son okay...=p

aih kalah anaknya bapak gk suk main playdoh...hahahah...

p/s: mek dolok main tanah liat jak...hahahah...pasya abis tapak d umah d pake main msk2...hahahaha

Khairul Antasha said...
This comment has been removed by the author.
Amni said...

happy birthday hariz... sedih mun ingat pasal play-doh ya... kamek sama juak gago nak main play-doh.. nak kumpul duit k beli play-doh... sampei satu tahap, ada nak tanah liat ya diambik k main.. tapi last2 nya kerasa dikpun nak... tedah... nang kesian la mun ngenang... nak meli plastisin pun belum tentu dapat... huhu... tapi bila dapat, nang exited laa... tapi bila pikey2 balit, dah besar sikit, sik gago dah ngan benda ya semua ya... carik benda lain gik k main... heheh....

Khairul Antasha said...

hepi besday harizzzz...

sori, akak sikda hadiah utk ktk..tiba2 berkakak..erkkkkk.... :P

makin besar, makin emsemmmm hariz.. boleh ngorat?

ktk ya eksen..tang padah jak ktk nak main..hahaa

am-rie said...

Happy Birthday lah Hariz!!
aku dolok men tanah liat jak..haha.. untung miak kinek tok, bapak beli play doh..lak suruh bapak beli ipad 2 gik..hehe

erolnukman said...

e:
yup my boi...anak bapakkk..hehehe

solehah:
dun lah..baruk liyan ih kau pelik menatang dun..best oo.beza dari plastisin..

tuan empunya robok:
memang best...pas ni nak belik acuan macam2..

ztie:
aok..dah nama bapak sik bpeluan main masa kecik dolok..

amir:
nyalah...makseh uncle amir...

chilabaeys:
bapak main sikit jer..otai mana boleh tunjuk..hehehe

flo/amni:
makseh aunti...hehehe!
yalah oo..tanah liat jak main kita dolok..tp best!

kA:
makseh akak khairul....boleh ngorat..tp ariz lum sunat...kekeke

amri:
makseh...ipad 2?ohh...semua kegemaran bapak ariz ya..hahaha

ciK LyndaWawa igUana said...

wah bapaknye..kmk pun teringin nak main play -doh kedak ya..sampe kinek tok xda megang play doh ya...adala megang..rah supamaket jak..plastisin jak di main kmk kecik2 dolok koh..

erolnukman said...

cik lynda:
yalah oo..samalah.sbelum tok nanggar kat super market,rasa nak d bukak jak bekas playdoh ya,semata2 nak mnyentuh isik nya..hehehe!

Nono Fara said...

Happy belated bday boy! :) Be a good boy for ur mommy and daddy ok!

Anyway, tetak juak kmk baca. Nak alah2 hal melipat karipap hahaha

achika said...

happy belated besday harizzz...

Jue said...

wah cute aih!!!sa mok cubit jak
and play-doh ya
dolok2 time kecik2..suk hati mok beli tp mummy mdh "boh mahal!"
wuwuwu

alu dibeli nya ku 'platisin' berkaler2
abis smua jari

last2 mummy give up alu dibelinya play-doh
YEAH!

erolnukman said...

achika:
TQ aunti liza...hehehe!

jue:
best juak ktk,d beli...pa kata ktk molh tutorial cara2 main play doh?hahaha...

Siti Sahmsiah @ sahm said...

km baruk skodeng blog kitakk.nama anak mek haris juak..spelling jak sik sam..adam haris..hehe..lak mek nak molah rambut adam macm rambut hariz kitak.kinek belum dapat, pa mun nyaa berpeluh, tergaruk2 jak nya..tepaksa rambut pendek jak lok..

erolnukman said...

madam sahm:
yaka?hehehe...hariz tok pun mun bpeluh,mula lah ya tgaruk2 juak..