Saturday, March 26, 2011

Last Pic

Aku bukan suka sangat nak tukar2 handpnone ni. Banyak kerja..Nak salin balik contact dari phone lama satu hal..Menyusahkan. Belum masuk bab nak explore dia punya function lagi. Kena pulak dengan jenis touch screen, lipat2, slide sana sini. Tapi bila phone lama dah meragam macam2. Rosak itu rosak ini, nak buat macam mana. Terpaksa tukar kalau nak repair pun harga boleh sambar sebijik lagi..Payah jugak guna phone canggih2 ni sebenarnya. Nak kena jaga elok2..Bukan macam zaman nokia 3310 dulu. Jatuh dari flat tinggkat 3, bkecai..Kutip,pasang balik,ON..slumber boleh guna balik.
Kat atas tu last pic (24/03/2011) dari Satio aku..Tak sampai 4 bulan phone tu dah kondem. Jumaat lepas aku dah jual. Bagi harga murah dekat satu kedai tu sebab kedai2 lain semua dah tak nak ambik. Cuma tambah beberapa puluh ringgit aku sambar sebijik xperia X8. Layan android OS pulak kali ni. Kamera kualiti cuma 3.15mp. Jauh beza dari Satio 12mp. Apa2pun gambar dari xperia X8 aku tunjuk dekat next entri.
.
.
Paranoid Android!

16 comments:

pitlining said...

ng loaded..hari2 beli handphone..kagum ku..

lensamanok said...

Xda ke cne tuju android ya lak..
kwn ku byk dah pake android, dr jenama HTC sampe la Samsung, kunndam juak xsampe 6 bulan..

erolnukman said...

morni:
hahaha...lalu nak loaded.nunggu rkomen kau lamak gilak.

apis:
mun kondem juak tuka nak paling2 basic gik pastok.ada juak k modal molah entri baru klk..hahahaha

AmirFX said...

Mala jak tukar tipon ehhh.. Boleh bukak kedei tipon tok.. haha...

mat said...

sik simpan jak tepon kondem ya, dpat koleksi hp2 sepanjang zaman.hahahaha

erolnukman said...

amir & mat:
wowowo...aku bukan pngumpul hp & aku nang sik suka nak btukar2 hp tok.semadi dah rusak..& alang2 dah meli sik salah juak skali skala cuba nak canggih sikit sbb hp kmk b4 tok pun mala d tetak urang sbb bselotep kotan dah tlalu old skul..hehehe! tp nang sik pat nak arap juak hp yg canggih2 kinek tok.sik tahan...

ciK LyndaWawa igUana said...

wah..
pengguna satio?
best eh?hehehehe

erolnukman said...

cik lynda:
aok..satio.best ka?cam sik brapa best jak...cuma kamera nya jak best.12mp...

fLo said...

kacak la pic ya...suka!
kmk tok ada mengong psl hp..hahaha..kureng tau tentang model hp...mok d google br tauk..haha..

Amni said...

kamek tauk satio... haha.. ztie suggest men meli satio last year.. tapi kamek pilih e72.. sik mampu nak meli satio.. =p

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

kmk peminat sony ericsson..skrg kmk makei vivas pro..tapi, kmk kedak ninek jak makei hp tuk..makei touch skrin kedak gores n menang jak asa..at last, pakei jak lah sliding keypad di bah hp ya.

Jue said...

experia! eh tol kah ejaan tok
ku ari ya mok beli phone tok la
tp kwn mdh iphone4 la alang2
ya tangga jak pa jadik
alu jd milik adik ku hahaha
psst: camney..ok sik?

Kamil L said...

bena eh..makin hebat HP, makin senang nak rosak..huhu.. apa kbr tek? lama sik jenguk blog ...gago gilak akhir2 tuk..huhu

labulabi said...

aku teringin nak ada x8 ya pok.p reganya nyuruh aku pikir banyak kali.mok hp ka mok benda lain.bila tangga kede hp mesti mata ku carik x8 ya.huhu.bila lah agaknya.

erolnukman said...

flo:
TQ...psstt,,samalah kita ya.kmk baruk kinek tok ada tauk sikit2 pasal model2 hp tok.sebelum tok harammm.....hehehe! boh bisin glak..

amni:
xtauklah...kamera dah ok sbenarnya..tp yalah tek...eh,sik tauk nak madah...mcm2 juak problem.slalu juak lagging..

vivi lim:
kmk sik tauk kmk minat hp apa sbenarnya...nanggar kacak & tahan.mun nak ekot d minat kmk,nang tetap iPhone4.tp byk gilak songeh iPhone ya..

jue:
pa khbar ktk tek?mudah juak d racun dak kawan2...hehehe!
psst: apa yg ok?=)

kamil:
alhamdulillah..sihat..yalah.lamak juak sik nengar berita ktk org dari obersi nun..hehe

labulabi:
setakat tok sik juak aku brani nak komen lebih2 pasal X8 ya pok..baru gik.yg ku tauk cameranya 3.15mpxel jak & nya makey Android OS..gambarnya klk ku upload..

♥ solehah ♥ said...

ko makh la komen paling last,,haha,,

*cantek gmbr doh,, :)