Tuesday, March 29, 2011

Gambar X8 - Vintage Film

Teringat zaman kamera film masa sekolah dulu. Bila nak buat sesi bergambar, punya semangat melaram. Kasi nampak rock sikit. Sesi bergambar biasa buat kat belakang hostel. Tempat semak samun. Nampak lagi hardcore kat belakang makmal sain lama..Lagi nampak bangang bila bergambar sorang2 buat posing manja.. Niat nak bagi sama awek. Tak pun kakak angkat.
Dah settle sesi fotografi, tong2 sikit sorang nak cuci gambar pulak. Yang paling best bila part nak ambik gambar kat kedai. Tak sabar nak tengok hasil. Memang semangat gila2...Tapi biasanya semangat tu jadi down bila tengok gambar yang rock tak hengat tapi mata terpejam..Dem!!
.
.
Kumpul balik duit untuk next sesi..

21 comments:

AmirFX said...

Gik ingt juak ku zaman dolok makei negatif.. Best juak sebenarnya zaman ya...

Nono Fara said...

"Tapi biasanya semangat tu jadi down bila tengok gambar yang rock tak hengat tapi mata terpejam..Dem!!"

Wahaha.. I feel you. Been there, done that! :)

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

hahahaha..bnr kata ktk aih..
masa kecik2 bgmbr pakei kamera makei filem ya...semangat seantero dunia berbicu bibir indah..kahhkahkahkah..maka gik kecik nang tua ija..
bila hasil gmbr dh siap dicuci, nangga mata terpejam..yoh!asak ati nangga...nang berkareh kmk napok gmbr mata terpejam sb x maok ditangga kwn2 sb takut knk teretak..hehehehehe..nostalgia bnr entri tuk =0)

labulabi said...

aku masih simpan cgek negetif yang x dicuci sampe kinek tok.entahlah dapat x di cuci agik.sebab x mok di cuci da gambar skodeng aku tgh majuk ngan gerek aku.lalalalala.

Felicia F. Ramzi said...

cikgu, kmk maok meli D3100. ok sik? untuk beginner

fLo said...

cute jak anak2 murid ktk..hahaha...
kacka la gmba ito...sy suka!

erolnukman said...

amirFX:
yalah...lebih menghargaai stiap snap..

nono:
hahaha...dapat rasa kan?mst pernah...

viviLIM:
aok,ya lupak nak madah..gmbar nk mata pejam ya mst d tapok..takut kenak tetak dak kawan.nak d buang sayang...

labulabi:
haaaaaa..bah cuci gik gambar ya..best bah..

amoi:
stakat hobi & pakey suka2 bgambar.ok gilak2 lah ya..kmk pun masih makey dslr versi beginner juak.blum mampu beli yg pro mpun.hehehe

flo:
mbiak tahun satu best...mcm2 olah..aok,kmk pandey suka gik dgn gambar vintage film tok.cam best jak..sik bgago gilak dgn kualiti.=P

Faizal n Fashitah said...

Nang vintage! hehe. Mok ku carik gik gambar2 lamak ku dolok eh. Seney ndak ka agik tuju nya ka adehh...

mat said...

aku semangat nak memiliki kamera zaman kecik2 dlok...

Norris said...

hehe..best juak mengimbau kenangan lama..tapi ku sik suka begambar dolok marek...sebab muka sik kacak...tang pelik jak

e. indah said...

hahahaa dulu2 memenag jiwa retro ...rindulah cuci gambar kat kedai ...:)

Khairul Antasha said...

nang layan lah gmbr kdak tok.. auwwww....

am-rie said...

oo zaman gambar kodak..haha..simpan negatif makei cuci gik sekali..nang retrola..

Kamil L said...

aok eh..teringat zaman dolok..mun nak ambik gambar, kenak fikir lok, sb takut gambar sik jadi..hehe.. kenek tuk nyaman gilak, klik jak, pasyo preview, mun sik kacak delete, mun kacak simpan..nang cepat teknologi berubah :)

erolnukman said...

f&f:
zaman fesyen rambut belah tengah..hahaha

mat:
aku sikdalah semangat gilak..semangt nak bgambar jak.

norris:
nang best...aku suka bgmbar,tp sik suka bgambar kelas...hahaha

e:
kan?lama dah tak p cuci gambar filem kat kedai..

kA:
aok..layan ooo..pandey jatuh cinta kmk ng gmbar kedak tok..ehehehe

amri:
yalah...sak jak 'kodak' ya tek jenama filem ya.simpan negatif k cuci gambar besar..hahaha

kamil:
mst bhati2 nak ambik gambar..sbb yalah gmbar ya feel nya nang da lain rasa.=P

FaRiZa said...

hahahahaahahaha! aok nang jak. ada sigek gik tempat femes mun di hostel dolok, kat tangki air.

Jue said...

"Tapi biasanya semangat tu jadi down bila tengok gambar yang rock tak hengat tapi mata terpejam..Dem!"

haha ku tauk pa rasa..tima amik picture ku jd cheerleader..cikgu soh sorak kuat2..pas nya g cuci gambar..mata ku pejam..mulut tgh nganga...arghhhhh

nsb bkn pix ku sorg..smua camya hahahaha

erolnukman said...

fariza:
fuhh..dasat ktkorg.sekolah kmk org dolok tangki air sik jauh dari rumah warden..sik brani nak g sia..hahaha

jue:
hahaha..mst frust gila2 kan..mulut ngangak pejam mata..perfect! kahkahkahkah

Amni said...

nang mena... nektok dah sikda semua ya... gambar kinek2 boleh tengok.. hehehe... ingat mek masa mek join jamboree pengakap.. nang 3 golong la kodak 36 mek beli.. ya pun macam sik cukup jak... dah ya.. nak cuci nya kelak sigek hal gik.. mahal... huhu.. sik mampu nak ngabis duit ke sia... tapi mok juak...

Jue said...

nang lebih dr perfect hahaha
tp sikpat putar masa la kan
sbb next year kak ya..ku dah sik join cheerleading
mun nanga pix ya..nang tetak kuat2
tp syg pix ya dah ilang time pindah umah lok wuwu

erolnukman said...

amni:
dalam kodak 36snap ya,mun nasib bagus ada ekstra dua tiga snap..kan?kan?kan?hahaha

jue:
yalah ooo...kadang2 benda ya tek kinek tok baruk bharga bnr2.even gmbar sik kacak..tp bnilai gila2..