Wednesday, October 28, 2009

Gambaran ( Siri 2 )

Tak tahu kenapa aku jadi mula rasa seronok membuat jubin gambar seperti ini..Semalaman pergi geledah gambar2 kat hardisk,semata2 atas tujuan itu.Jubin gambar ataupun dalam bahasa yang lebih cantik mozek gambar..Cehhh..

Dengar saja perkataan mozek terus teringat buku2 karya Andrea Hirata..Sangat layan! Eh,satu buku dia aku tak baca lagi.Masih elok lagi dalam simpanan aku...Maryamah Karpov!


Mozek Hidup!
.
.

10 comments:

aya_snooter said...

aok cantek. bah aja lok gne nak mozek2...

Willie said...

Ku suka juak polah cam tok sebab nya save space dlm blog

am-rie said...

apa yang menarik bro buku2 karya Andrea Hirata ya..cita skit..memandangkan aku tok seorg yang susah nak baca buku..hehe

Munira Kirana said...

gmbar2 cantik..
tp jubin gambar tu ape?

Faizal n Fashitah said...

Nang kretip cara ko ngambik gamba hoh.Suka ku nangga angle gamba2 ya.
Basically, gamba disusun secara mozek bukan only save space.. also mata kita nyaman nangga juak ba XD

erolnukman said...

aya:
makseh..yg lepas tekan "Ctrl-T", jgn lupak tekan butang "SHIFT" masa nak resize gambar ya..mun sik tekan "SHIFT" yalah molah gambar jd sik kacak,lonjong & mcm2 gik..hehehe!kmk pun baruk juak tauk hal ya..

willie:
Yup! Jimat space...hehehe!

amrie:
aku pun seorang yg susah nak baca buku..tp buku ya molah aku jadi suka baca buku.hehehe! kisah penulis dari kecik sampey nya besar.tp gaya bahasa nya ya molah aku tpikat ngan buku2 nya..

munira:
TQ cikgu..Jubin?errmm...ala,lebih kurang cam kolaj..Jubin tu kan kat lantai bilik mandi banyak..hehehe

F&F:
Makseh...yalah.Benar padah kau..Gambar2 yg sik kacak jadi kacak bila dah dipolah kedak tok.kekeke

Felicia F. Ramzi said...

kelak kmk memozekkan juak lah gmbr..

Diloz said...

haha.cantik2!

aku memang suka buat mozek ni.
gambungan warna nampak berseri kan?
hehe.

kalau nak lebih menarik dan mencabar,kau pick gambar secara random.xperlu lawa,tak perlu yang fancy2.gila random.

kau akan puas tengok hasilnya.

Krisno said...

Wah...bestlah..kreatif dan cantik hehe..

eddy zuraidy said...

aku pun nak pasang mozek jugak laaa... tp x jelas & x phm lg laaa... ctrl T foto nya dah upload lum...