Thursday, March 26, 2009

Night Shoot

Malas nak intro panjang2..Tok aku ada upload gambar night shoot ambik aku masa kat kuching riya..Sebenarnya,lamak aku ada DSLR terus terang aku madah aku nang ada bengap sikit nak shoot time malam.Melainkan makey speedlight ataupun flash kamera ya mpun..Sehinggalah aku pegi kuching riya btemu iman & lalu lah blajar ckit2.
Kat dibah tok lah hasil nya..tanpa makey flash/speed light..Just setting shuter & aperture jak..Ceh,,bunyi org pandey jak aku tok.hehehe..Oklah,sebarang komen dan kritikan amatlah di alu2kan..Sila2..

Lepas betemu iman,blajar kejap & terus ambik gambar tok..

Tok masa dak cina molah perarakan malam ya..Kmk org stuck kat Tun Jugah.Sementara nunggu daknya abis berarak aku begago belajar ngambik gambar..hehehe


Tok bini aku tgh baca buku..

22 comments:

mat said...

mun ditakdirkan aku dah memiliki DSLR, memang aku bengap juak nak shot belah malam..anyway, dah boleh tahan cantik shot ya bro..

p/s: geng aku di sarikei tgh carik member DSLR bro.

Willie said...

OK bro. Cuma detail gambar ya ada kurang skit dan agak gelap. Teruskan berusaha.

madey9600 said...

dah ok la gmbar ya..cuma mun dpt carik tmpat happening kit bok best upa gmbar mlm ya..just my 2cents

SyFazidawaty said...

mek suka pic bini cekgu erol baca buku ya..da nampak depth of field..tapi mun fokus byk skit kat buku ya,lagik best..

erolnukman said...

mat:
makseh...sapa geng kau ya mat?

willie:
makseh willie..nang tgh brusaha lah tok..

madey:
yalah..xda tempat hapening lain.lagik pun kbetulan jln2 waterfront masa ya..makseh!

fazidawaty:
makseh byk sbb komen..klk nyuruh bini baca dlm gelap gik.k eksperiment.hehehe

iman daud said...

dh rmei org komen.. x perlu komen jak... kekeke.. kita sama2 bruk blaja

erolnukman said...

komen kau nak k dengar aku....

Felicia F. Ramzi said...

kmk tgh tahun dah aim nak nangkap cgek dslr..ya target besar. tapi kmk gerenti bengap susu nak makey kelak..
*btw, gelap juak bini ktk dpt membaca? ka ya camera effect?

Si Penconteng said...

Mek suka gamba nok fes ngan nok ketiga ya. Cak eh!

erolnukman said...

falicia:
sambar jgn sik sambar.bengap pkara no 2..hahaha.
xda ya kamera efek.nya nang maca dlm gelap time ya sbb anak dh tido kat sebelah.hehehe

si penconteng:
makseh zatil..

achika said...

wahh kamik pun ingin la nak night photoshoot bila nengok gamba ktk~~ eheehe

iman daud said...

mun psal gelap, aku suka gelap cmya mun mbik night shot.. detail jak gik tinggal ya.. syabas mbok.. mkin improve

erolnukman said...

ok!! maksehhh...

erolnukman said...

achika:
bah,,apa tunggu gik..ambik kamera.shoot jgn sik shoot...lamak dah sik update gambar.

zElDrItCh said...

apa ko sorang jak belaja tok..iman...aku bila gik oii...eh salah..mbokk....hahaha...apapun kacak bro..samala kita bok belaja..

w digby said...

wew...bes.

Kamil L said...

kacak gambar..mun kamek, nang sik pandei ngambik gambar malam..confrm sik kacak..huhu

mat said...

sama keja tapi nya rah opis penerangan sarikei..

esok ari ada ku pegi sarikei, lak berik link blog tok ngan nya..

iman daud said...

maka da ngaja zeidritch mlm singgh d studio riya.. huhuhu

Cik Angah said...

kacak juak kitak ambik pic..yg 1st tok bg kmk nang almost perfect ;)

Idham Muchtar said...
This comment has been removed by the author.
Idham Muchtar said...

akulah member mat yg dicari itu.hehehe..
apa khabar bro? bila2 free turun lah sarikei.kita shoot sama.aku nak shoot xde member.
Nak pergi Tg. Manis..aku tak tahu tempat.
Maklumlah..baru je kat sarikei ni.

my gear: Sony A300 kit lens + Cybertik Speed Light.
0126702256/0133026905.idham.
http://flickr.com/photos/hamzila